Loading...
Home/Ismaskiner
Ismaskiner 2018-01-18T12:33:25+00:00

Ismaskiner

Klik dig frem til dem maskine du er interesseret i. Find produktblad, brugermanual, servicemanual og splittegning

Tryk for Gourmet isterninger med indbygget magasinTryk for Gourmet isterninger med indbygget magasin

Ismaskiner til isterninger og brudis

Is er ikke bare is. Hos Scotsman finder du præcis den type is og ismaskine, som dækker dit behov.

Grundlægggende har vi to typer ismaskiner:

  • Isterningemaskiner
  • Brudismaskiner

Isterningemaskiner, er som navnet antyder maskiner, der producerer isterninger til brug for at køle fx. drikkevarer ned. Det er typisk restauranter og barer, som bruger isterninger i drikkevarer til gæsterne.

Brudismaskiner producerer is, som man typisk ser anvendt i fx. fiskehandlere og andre fødevarevirksomheder, der præsenterer varerne på en bund is. Denne form for is er særlig anvendelig til at sikre friskheden og samtidig sørge for at give kølighed og fugt, så fødevarerne holder sig bedst muligt.

Brudis bruges også i laboratorier og hospitaler.

Isterningemaskiner

Isterninger fås i flere forskellige varianter og former. Scotsmans isterningemaskiner kan producere fire forskellige former for isterninger, som dækker forskellige behov. En maskine kan udelukkende producere en form for is.

Gourmetis-terninger:

Her er der tale om en krystalklar isterning, som smelter langsomt. Det vil sige, at isterningen køler drikkevarerne ved en langsom afsmeltning. Fordelen er, at fx. drinks eller sodavand ikke bliver udvandet ved at isterningen smelter hurtigt.  Det giver godt mening med tanke på at de færreste drikkevarer vinder ved at blive fortyndet med vand.
Scotsman ismaskinerne har en særlig produktionsmetode, som skaber de helt klare – næsten krystalagtige – isterninger. Den rene fremtoning opnås ved at den enkelte isterning bliver produceret individuelt ved at vand bliver sprayet op i en horisontal fordamper, der danner isterningen lag på lag. Det betyder at der ikke er luft i isterningen, som derved bliver helt kompakt og det sikre så igen den lange holdbarhed.

Isterningerne er faktisk renere end det vand man bruger til at lave isen med, da maskinerne har et indbygget antibakteriesystem, der nedbringer risikoen for forurening af isen.

Maskintyper:

Anvendelse: Nedkøling af drikkevarer

Anvendes i: Cocktailbarer, restauranter

Nuggetis

Nugget betyder egentlig guldklump på engelsk. Der er dog ikke tale om klumper guld, men derimod små klumper af is, som vi kalder nuggetis.

Denne form for små klumper af is er særlig god i sodavand eller andre læskedrikke.  Man møder ofte denne form for is på brugerbarer og restauranter, hvor papbægeret eller glasset bliver fyldt med masser af små isklumper, som køler hurtigt og som man uden problemer kan tygge i stykker – hvis man vel at mærke bryder sig om det.

Et andet navn for nuggetis er pelletis, som igen er engelsk og betyder piller/kugler. Begge navne illustrerer som sagt, hvordan isen ser ud – nemlig som klumper.

Nuggetis fås i forskellige størrelser:

Brudis og skælis

Brudis

Brudis er is, der er en mellemting mellem knust is og flager. Det vil sige en is, som er kompakt og alligevel løs. Brudisen er velegnet som bund under fødevarer – som fx fisk – som skal holdes nedkølede og alligevel bevare den naturlige friskhed. Isen kan fx fyldes i montre eller udstillingsvinduer, hvor den altså sikrer det rette forhold mellem kulde og fugtighed. Brudis er noget nær uundværlig for fiskehandlerne, som bruger meget is i dagligdagen.

Skælis

Skælis er lidt mindre udbredt, men et godt alternativ. Fiskeindustrien anvender skælis, da den har en lavere temperatur ( ?)